vivagd написа:
:roll: Здравей!Една лъж.пил.бульон е в течно състояния,а не лъж.натрошен или кубче....Остатъка се долива с вода.Може и цялото количество от течноста да е бульон/зел.,пил.,тел.,гъбен/по избор.Количеството също е по избор.Зависи кой как консумира ориза.
Много силно се извинявам, Вили, но по никакъв начин когато се пише "1 суп.л пилешки бульон" не се подразбира, че това е сух или течен пилешки бульон и че трябва да се долее с някакво (колко точно) доста голямо количество вода.
Трябва да се внимава в тези неща, в рецептите нищо не се подразбира, всичко трябва да се укаже най-коректно, за да може и най-начинаещия да повтори успешно твоята рецепта. И всички евентуални двусмислия и неясноти също трябва да се избягват точно по тази причина.