inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg palachinki.com sever.bg kulinar.bg get.bg
В момента е 22 Ное, 2017 9:59 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 26 Фев, 2010 10:03 pm Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 18 Фев, 2010 7:59 pm Чет
Мнения: 31
Location: Българово
Продукти:
1 кисела зелка (600-700 г)
за плънката:
200 гр печурки (или от консерва)
2 ч. ч. ориз
2 глави кромид лук
2 моркова
2ч. лъж. олио
1 ч. л. червен пипер
чубрица, черен пипер, сол на вкус

Начин на приготвяне:
Листата на зелката отделяте, като внимавате да не се скъсат, ако има дебели жилки ги изрежете.

Лукът, морковите и печурките нарязвате на дребно. Задушавате ги с малко мазнина и вода до омекване. Прибавяте ориза и 2 ч.ч. топла вода. Задушаването на зеленчуците продължава докато ориза набъбне и попие водата. Овкусявате с подправките и разбърквате.

От приготвената плънка завивате сарми и ги подреждате в тавичка. Заливате с вода (без да ги покрива), и олио.
Печете в предварително загрята фурна около 20 минути
Може да се наредите сармите и в тенджера. Заливате с вода, прибавяте олио, покривате ги с чиния и варите на слаб огън около 30-40 мин.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB