Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 22 Ное, 2019 6:39 pm Пет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 10 Яну, 2010 2:20 pm Нед 

Дегустатор

Offline
Готви от: 23 Дек, 2009 10:18 pm Сря
Мнения: 17
Чудих се, чудих се и накрая реших че рецептата е за тук.
Покрай гриса, който взех за любимата ми манная каша, реших да опитам да направя още нещо.

Използвах:
3 лъжици грис
малко сол
малко черен пипер
около четвърт настъргана глава лук
чесново брашно (може да се замени, предполагам, с малка скилидка чесън)
две супени лъжици майонеза
лимонов сок

След разни колаборации на намерени рецепти реших да действам така:
Сложих гриса в малка тенджерка, ливнах му вода - малко по-малко от чаена чаша. Ръснах около четвърт лъжица сол + още толкова чесново брашно. Още преди да се загрее (което става особено бързо) започнах да бъркам. Бърках аз, бърках и то накрая взе че забълбука. Изсипах го в една купичка и изчаках да поизстине преди да му сложа рендосания лук. Сложих черния пипер - много обичам ! , майонезата и лимоновия сок . Опитва се по малко, защото е много коварен тоя лимонов сок :evil:
Накрая за фаца сложих лъжичка доматено пюре. Ако нямах - нямаше да сложа, не се отразява на вкуса.
Въри си супер с маслини и кисели краставички (но аз на всичко бих слагала и от двете :lol: )

Получи се вкуса на спомен от детството - фалшив хайвер :mrgreen: така му казвахме . На вкус е като тарама :shock: и до сега не мога да си обясня как се получава !
Не съм фен на рибите по принцип, но това е супер мезе, ордьовър или просто леко нещо за хапване. На препечена фАлийка е супер ;)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB