Картофи запечени на фурна с чесън
Източник : Академия Le Gordon Bleu
2 кг картофи среден размер
2 средни червени глави лук
2 скилидки чесън
1 с л мащерка ситно нарязана (1 ч л суха)
60 мл зехтин
1.25 ч л сол
0.5 ч л черен пипер смлян на едро
. Картофите се почистват и се мият и без да се обелват се нарязват на 4 части ..
. Всяка глава лук се нарязва на 6 части ..
. Чесъна се наситнява...
. Всичко се поставя в голяма тава и се разбърква
. Фурната се загрява предварително до 220 С ...
. Пече се около 1 час като периодично се разбърква с метална лопатка....
. Докато зеленчуците не станат меки ....
. Сервира се горещо или поне стайна температура ...
** Рецепта от типа " Лесно и мързеливо, но вкусно "... Лук сложих повече .. мащерка прясна нямам ...сложих суха.. Пекох към 1 ч и 10 мин.. Стана страхотна гарнитура за кюфтета
Добър апетит !