Това е един много вкусен италиански десерт, който мисля, че ще ви хареса
Продукти:
2 ч. ч. пресни малини
3 с. л. сладко или конфитюр от малини
2 с. л. захар
1/4 ч. ч. бяло десертно вино
1-2 с. л. малинов оцет
8-10 средно големи ябълки, обелени, изчистени от сърцевината, и нарязани на тънки филийки
сирене Маскарпоне или подсладена заквасена сметана
1/2 ч. ч. счукани бадеми
Приготвяне:Пасирайте малините. Добавете сладкото и захарта и продължете да пасирате. Добавете виното и малиновия оцет и пасирайте добре.
Сложете ябълките в голяма купа или плато и залейте със малиновия сос. Разбъркайте внимателно ябълките, за да се покрият всички със сос. Покрийте купата и я сложете в хладилника за около 1 час.
Разпределете в отделни десертни купички ябълките със сос и върху тях сложете Маскарпоне. Поръсете с бадемите и сервирайте веднага.
Мисля, че ще върви перфектно с хубаво десертно леко вино! Да ви е сладко!