Продукти:500гр.св.черен дроб
една връзка зелен лук
1бр.морков,1бр.зелена пиперка,1бр.тиквичка
3бр.домати/или от консерва
6бр.пресни картофи
3бр.яйца,1/2кофичка кисело мляко,3суп.лъж.брашно
4суп.лъж.олио,сол и черен пипер на вкус ,1 връзка магданоз
Приготвяме:Сваряваме драба нарязан на парчета/или ако е останал пържен от предния ден нарязваме на малки парченца и обръщаме в тавичка.Отгоре редим ситно нарязания лук,морков,пипирка,тиквичка и картофите като за мусака на кубчета.Добавя ме настъртаното домати,сол,черен пипер на вкус и 1/2 ситно нарязания магданоз.Поливаме с олиото и доливаме с вода/може разтворени предварително пил.,тел.,гъбин,зеленчуков бульон/под ръба на тавата.Печем във фурна на 200 градуса.Отвреме на време разбъркване.Почети като изври вадата заливаме със разбитите в купа яйца,кисело мляко,брашно,ципка сол,щипка чер пипер и останалия магданоз.Печем до зачервяване.Сервираме топла с прясна салата или зелен чесън.Добър апетит.
|