inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg stat.bg sever.bg kulinar.bg get.bg
В момента е 22 Окт, 2014 10:55 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 
Message
Сготвено на: 21 Ное, 2004 5:15 pm Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 31 Май, 2004 3:09 am Пон
Мнения: 181
Location: Хайде! На масата!
Повече от половин година бях с развалена фурна. Най-сетне фурната е поправена и си купих готови кори за баница (от тези, които ужким се наричат многолистно тесто, а са пълни с маргарин. Имам чувството, че в това тесто има повече мазнина отколкото брашно). Освен за баница (бр-р че мазна ...) и за мономолекулярните бисквитки се сетих за още нещо, което излезе доста вкусно.

Торта за вечеря
----------------------
1. Пакета с готовите кори се оставя да се поразмекне на стайна температура.
2. Разточва се на лист и се поставя в кръгла тава (не се подмазва тавата, а се напръсква с вода), като се оформят первазчета. Набожда се с вилица.
3. Отгоре се нареждат тънко нарязани филийки твърдо сирене (кашкавал, Ементал) - около 250 грама и няколко ситно нарязани филенца от аншоа.
4. Залива се със смес от половин ч.ч. мляко, 3 яйца , 1 с.л. брашно , черен пипер, настъргано индийско орехче и сол на вкус (внимание, сиренето е солено).
5. Пече се във гореща фурна 250 градуса около 25 минути. Поднася се топло.

Става въпрос за едно-две (зависи от вкуса) филенца от аншоа. Те се слагат не за да стане "баница с риба", а за придобиване на пикантен вкус. В действителност, те изобщо не се усещат. Специално за консерваторите, като мен по отношение на рибата. Много обичам риба, но не в ястия, а класически приготвена - само риба, без прибавка на разни зеленчуци.

Хайде сега вие казвайте, какво може още да се приготвя с тези кори.


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Ное, 2004 11:28 am Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Супер стана..мерси много за рeцeптaтa!!! Натъпкахме се като :pig: ...само уточня, че я пробвах с шпроти, а не с аншоа...реших да не се разкарвам за една консерва до супермаркета.

А и един съвет към тези, които решат да пробват, следвайте съвета на Raza за рибата- "няколко ситно нарязани филенца от аншоа", аз малко прекалих и стана по тежичко ..нищо де пак го изпапхме с апетит, но следващия път ще знам. :oops: ;)

Колкото до това какво правя с тези кори..много неща .Тук има 2 рецепти, които правя много редовно. А ето още една, която много се услади на семйството ..правих я 2-3 пъти вече и е супер вкусно!


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB