Току що прочетох тази рецепта и ми изтекоха лигите

. Реших, че трябва моментално да я споделя. Ако случайно някой я направи преди мен да сподели.
Корона от свински ребърца
Продукти:
3,5 кг свински ребра (изберете месото така, че ребрата да са с еднаква дължина и с повечко месо)
1 ч. л. босилек
1 ч. л. смлян черен пипер
сол
за пълнежа:
500 гр. кайма смес (да не е много мазна)
2 глави лук
1 ч. ч. ориз
3 кисели краставички
2 варени яйца
3 моркова
3 с. л. олио
4-5 с. л. сметана
½ ч. ч. галета
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
½ ч. л. черен пипер
сол
за гарнитура:
1,5 кг замразени зеленчуци по избор
5 скилидки чесън
2 с. л. соев сос
черен пипер
сол
Приготвяне:
1) Завъртете парчето ребра така, че да се получи корона. Пришийте двата края, за да не се разделят. Смесете подправките и натрийте месото с тях отвън и отвътре. Сложете короната в дълбок съд, долейте малко вода и го покрийте плътно с фолио. Сложете го да се пече във фурна, загрята до 160 градуса, 2 часа.
2) Пригответе пълнежа. Нарежете лука на ситно и го задушете в мазнината. Прибавете каймата и разбъркайте. След 10 мин сложете подправките и ориза. Разбъркайте и долейте с 1 ч. ч. вода. Щом течността се изпари, махнете плънката от огъня. Прибавете към сместа нарязаните на ситно кисели краставички, яйцата и сварените моркови. Разбъркайте. Разбийте сметаната и прибавете към нея галетата.
3) Извадете месото от фурната, махнете фолиото и напълнете короната с получената плънка. Отгоре залейте със сметаната и отново сложете короната да се пече. След като се зачерви добре, извадете ястието от фурната.
4) Сипете зеленчуците в тенджера, в която сте кипнали 1 ч. ч. вода с подправките. Захлупете добре и задушавайте на тих огън. От време на време само разтърсвайте, но не отваряйте съда. Замразените зеленчуци стават готови за около 10 мин.
5) Поставете короната в центъра на голяма чиния. Покрай короната насипете зеленчуците. Украсете с клонки зелени подправки. Сервирайте ястието горещо.
Да ви е сладко!!!