Темата ми се стори интересна и реших да споделя как приготвям свинско джоланче с кожа във фурна. За целта трябва да си купим едно от хубаво по хубаво св.джоланче с кожа. Натриваме го старателно с пасиран чесън, смлян черен пипер, червен пипер, кимион/ розмарин/. Натриваме така че да се "изпоти"Прибираме на студено за около 1 час след което го поставяме да легне мирно на дъното на стара "научена" тавичка чието дъно сме намазали с малко мазнинка.Поставяме на решетката на фурната по средата.Под тавата поставяме същата тава по размер само че я напълваме с водичка до половината.В тази тава можем да добавим нарязан на едро кромид лук, картоф, морков, целинка, люто чушленце, магданозче. Пускаме фурната на 200 градуса не повече и печем по около 30 -на минути от страна.
След като го изпечем сервираме с пържени картофки, горчица с хрян и много много бира.Наздраве и да Ви,е сладко!
|
|