MR.LAZY написа:
Ако си мислите, че Jack Daniels е марка уиски - грешите! Под тази марка се произвеждта и куп хранителни продукти като например тази Терияки марината:
Още не сме ги опитвали, но ще споделим като настъпи момента. Сега има да дояждаме една по-гадновата горчица. Маринатата ще се радвам да оползотврим на някое лятно барбекю.
Твърде добре изглеждат, да са ви честити и с кеф да си ги изконсумирате!
Принципна, всички горчици се правят основно от много фино смляно брашно от семената на черен и бял синап, в най-различни пропорции. Това е основата, останалото са добавки от типа: мазнина, оцет, сол, захар с най-невероятни варианти на мазнината, оцета и захарта.
Ако си смелиш с ел.мелничка за кафе синапено семе (от билковата аптека), каквото искаш - от черен или бял синап или смесено, ще си имаш винаги заготовка за вълшебна горчица, достатъчно е само да смесиш известно количество с олио/зехтин, оцет (ябълков, винен, балсамико), малко соев сос, светъл, вместо сол или просто сол, мъничко захар или мед и го разбиеш до гладка маса, ще получиш вълшебна домашна горчица, не по-лоша от най- скъпите варианти.
Въпрос на вкус е да добавиш Джак Даниелс или Джони Уокър. Аз, лично, предпочитам коняк - колкото по-скъп, толкова по-добре.
Но, всъщност, това, което считам за горчица, е много ситно настърган хрян, разбит с олио, сол, лимонов сок, филийка сух бял хляб, малко парче много кисела зелена ябълка , мъничко фруктова захар и лъжичка сухо мляко.