Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 18 Ное, 2018 10:41 am Нед

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 17 Апр, 2006 8:37 am Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Хляб с царевично брашно

375г брашно тип 500
125 грис
100 г царевично брашно
300 мл топла вода
4 г суха мая (12 г прясна)
3 ч л сол
1 ч л захар

• Маята се разтваря в топлата вода заедно със захарта. Оставя се за 20 минути на топло място.
• Брашното(тип 500+грис+царевичното) се пресява на етапи и се замесва еластично тесто,като накрая се добавя солта.
• Тестото се меси в течение на 15-20 минути.
• Оформя се на топка и се поставя в намаслена купа.
• Покрива се и се оставя за 2 часа или докато не увеличи обема си.
• Тавата за печене се посипва с царевично брашно.
• От втасалото тесто се оформя хляба и се поставя в тавата за печене.
• Оставя се за още 1 час като се покрие с намаслено свежо офолио или кърпа.
• Правят се диагонални разрези отгоре.
• Печете в предварително загрята фурна на 230 С около 15 минути. Поставете купа със студена вода на дъното на фурната.
• След 15-тата минута намалете фурната на 200 С и печете още 15 минути.

** Тестото е подходящо за омесване в машина за хляб.
Добър Апетит !!!

Източник : Carina(kuking.net)

Image


Attachments:
Царевичен хляб 2.jpg [46.13 KiB]
Not downloaded yet
Царевичен хляб 1.jpg [44.33 KiB]
Not downloaded yet
 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB