elena55 написа:
500г.чушки, 3-4глави кромид лук, 2скилидки чесън, 2с.л.олио, щипка захар,сол, черен пипер, 1с.л.оцет Чушките се изчистват от семето ,измиват се и се смилат заедно с чесъна и лука.Пържат се 15мин на слаб огън в олиото.Добавят се подправките и добре се разбъркват. Сосът е подходящ към печено овнешко месо.
Може би е подходящо да се спомене точно какъв сорт и цвят са чушките...
Когато се каже само "чушки", това по подразбиране нищо определено не означава. Става я сно едва когато се каже: Сиврия, Долма, Капия и т.н., както и "червени" или "зелени".
Но ако се спомене единствено само "чушки", това би трябвало да означава, че няма никакво значение нито сорта, нито цвета.