to4ica написа:
... Давай още негови рецепти, ако имаш.
За мен това е най-добрия готвач в областта на рибната кухня, сигурно е добър и в останалите неща, които прави... Рецептиге му обикновено са простички за изпълнение, но пък доста вкуснички... за съжаление, не всички продукти, с които той борави ги има на нашия пазар.
Например, по същия начин както филето, той направи и миди "пектени", само, че без доматите... и също изглеждаха върха...
А рецептите просто си ги запомням и като имам възможност ги приготвям...но щом представлява интерес, ще се постарая да ги записвам. Между другото, той има сайт, но е платен...
Jasen написа:
Звучи страшно вкусно, но какво значи да се маринова рибката? да се натопи в оцет ли?
Мариноване на риба, пък и не само на риба, не означава само оцет...
Например аз посолявам рибата, слагам и малко девесил, соев сос и малко лимон..оставям рибата около час така и после я приготвям...
Естествено има и други видове маринати... по-скоро мариноването е въпрос на вкус и подбор на подправки.
Такива неща правя и с различни видове меса, особено по-жилавките...например, ако приготвяш дивеч, мариноването е задължително, иначе бая жилаво ще стане.
Изобщо, повечето кухни мариноват задължително месата преди приготвяне и така хем по-лесно се пригатвя след това, хем е по-вкусно...
Алеко написа:
Трябва да му ида на гости на тоз Хюи. Ще му изловя рибата, ама няма да му я ям.
И все пак ти препоръчвам да опиташ нещо от него, мисля че няма да съжаляваш.