Аз измайсторих друго ястие, за което изобщо не мога да намеря име. Кой знае, може азиатците да имат подобно?
Залях с вряла вода оризово китайско фиде и го задуших под капак за около 10 минути (не се вари). Едно част направих със зеленчуци - тиквички, моркови, чушки, лук и стъбла от целина, нарязани на сламки и запържени в уок. Добавих сусамено олио, соев сос, сладко-кисел пикантен китайски сос и китайската манджа беше готова.
Мда-а, ами какво да правя с другата част от фидето?
И се започна импровизацията. В един сух тиган загрях малки сушени рибки (не зная как се казват, но имат вид на цаца) за две три минути. Залях отгоре с две лъжици оцет и ги оставих за още една минута на огъня и след това ги поръсих обилно с копър. Дотук - чирози по нашенски, после след като смесих всичко това с фидето се получи едно ястие-е-е.
Имаше много китайски вид и съвсем нашенски мезарски вкус.
А, бе, туй ядене не може да се остави без име... Вкусно, пък си няма име.