IPA написа:
Пиле, малко по-трудно е.
Изчистената риба слагаш върху дъска или квото ти е удобно, така че гръбнакът да е отгоре и натискаш по дължината му, докато усетиш разместване на костите от месото. После откъм главата прекарваш нож между костите и филето, като се стремиш острието да е максимално допряно до костите, така се отделя половината гръбнак. Повтаряш процедурата и за другото филе - получаваш отделена гръдна кост, която отрязваш откъм главата и опашката и получаваш обезкостено рибе. Звучи сложно, но на второто филе вече си усвоила техниката. Надявам се да съм описала разбираемо, ако не - питай.
Снощи направих тази рецепта и стана прекрасна, мерси. Само, че въобще не разбрах как става това обезкостяване, въпреки че го прочетох поне три (3) пъти. Режеш ли рибата на две или както е цяла минаваш така с ножа?