Тази рецепта я измислих, когато беше "лудата крава" и бях престанала да купувам говежда кайма. Намирам, че е успешен заместител на традиционния сос болонез, а се хареса и на семейството. Отчаквам с нетърпение вашите отзиви.
Няма мерки и тегла, защото я записах, след като я приготвих. Но това ви дава възможност да я пригодите по ваш вкус.
Запържвате в зехтин ситно нарязани лук, моркови и целина (глава). После прибавяте чесън, настърган джинджифил (пресен), черен пипер и канела. Запържва се 2-3 мин. Слагате разредено доматено пюре, 2 к.л. захар, сол, пресен кориандър и магданоз.Оставяте на много бавен огън 20 мин. 2 мин преди края слагате риба тон от консерва натюр - без олио, наситнена на дребно. Сервирате гарнитура на спагети и др. от семейство "пасти".
|