Естонска зелена супа
За 6 порции
Необходими продукти:
500 г телешко месо
3 л вода
1 бр. морков
1 гл. лук
1 бр. корен магданоз
1 с.л. брашно
1 с.л. масло
700 г листни зеленчуци - киселец, коприва, листа от цвекло
3 бр. твърдосварени яйца
200 г заквасена сметана
сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Месото се нарязва на кубчета и се слага в студената подсолена вода да се вари, като внимателно се отпенва. Лукът, морковът и магданозът се нарязват на дребно и се задушават в маслото, прибавя се брашното. Задушените зеленчуци се слагат в месния бульон.
2. Листните зеленчуци се измиват добре и се нарязват. Прибавят се към бульона 5-10 мин. преди края на варенето.
3. Супата се сервира с половин яйце, нарязано на кубчета, и лъжица сметана.
Ако искате да коментирате тази тема, моля направете го тук, като цитирате точно заглавието.