Десерт "Ще пробвам пак", тип оригинален английски трайфъл
--Някакъв вид пандишпанов кейк, домашно приготвен, или купен кейк с плодове (от този, който е залят с шоколад)
--Бисквити , тип sponge, с плодов пълнеж също вършат работа, аз лично слагам и от двете
--Желе, Jell-O (нека все пак да не бъркаме нещата. Патента е американски, но това не променя английския сладкиш като такъв. В Англия също се продава Jell-О, но пък в България има много хубави желета). Аз използвам в пакетче, защото нямам време.
--Пудинг, от тези които се варят. Оригинала е с custard, който се приготвя oт пълномасленно мляко, жълтъци, ванилия, царевично брашно и финна захар.
--Разбита сметана
--плодове, оригиналът е с ягоди, може всякакви дребн ии едри плодове пресни или от консерва
Първо вземаме една стъклена купа (може и в индивидуални купички да се приготви, за по-добра презентация). Хубаво е купата да има по-широко дъно, за да може да има еднакво количество основа, както и кремове.
Нареждаме си кейка или бисквитите. Приготвяме желето според указанията, оставяме да истине и заливаме кейка (бисквитите). Понякога, освен кейка, слагам и плодове, но в оригинала, те са след пундинга.
Пудинга си го правим пак както е по опаковка. При някой варианти на трайфъла не се използва сметана, а пудинг плюс custard. Всеки си има предпочитания. Както и да е.
Заливаме със студен пудинг, но след като желето е стегнало.
Ако не сме наредили плодове, сега е момента.
Пак оставяме да стегне пудинга в хладилник.
Приготвяме си или custard, или пък бита сметана. Слагаме сметаната отгоре, наръсваме с настърган шоколад, украсяваме с плодове или каквото ни дойде на ума. Най-хубаво става, ако оставим пудинга и желето да стегене 24 часа.
|