Ами проста супичка е тази, ама много здравословна
Съставки за 2 порции:
1 плик коприва (не знам какъв е грамажът, но всички баби продават един и същи размер пликове, и в общия случай по 50 ст.)
1/2 средна глава карфиол
1 с.л. зеленчуци на прах
калиева сол на вкус
4-5 с.л. смлени ядки: слънчоглед, миксиран с лен, или орехи
200-300 мл вода (водата е малко тъй като правим крем-супа)
Копривата се почиства, и се отделят листата от стеблата. Водата се слага да заври в подходяща тенджерка. Междувременно се измива карфиола, нарязва се на малки розички и се слага да поври заедно със сушените зеленчуци. Когато кърфиолът е поомекнал се прибавя копривата, разбърква се малко и се вари още 3-4 мин. само, за да не се загубят хранителните вещества в копривата. Сваля се от огъня и се пасира хубаво. Цветът става наситено зелен, а консистенцията - като на крем-супа от броколи. Добавя се калиева сол на вкус и смлените ядки. Доста е вкусно, ако човек обича карфиол и коприва
