Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 27 Сеп, 2020 8:34 am Нед

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 13 мнения ] 
Message
Сготвено на: 23 Авг, 2005 3:06 pm Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
800 г малки октоподчета
1/3 ч.ч. зехтин
2 скилидки счукан чесън
1 ситно ситно нарязана червена чушка
1 с.л. сладък тайландски чили сос /или друг чили сос с малко захар/
2 с.л. настърган кориандър /или 1/2ч.л. сух на прах/
2 с.л. лимонов сок

Отрязваш главата на октоподчетата и изваждаш вътрешностите.Избутваш твърдия хрущял и го махаш. Измиваш и ги смесваш с чесъна и зехтина в купа с капак и мариноваш 3-4 часа.
Изпичаш октоподите на силно сгорещена скара или голям дебел тиган по 5-6 мин. от всяка страна, докато се зачервят. Отцеждаш върху домакинска хартия.
Разбиваш чушката, чили соса, кориандъра и лимоновия сок и заливаш октоподчетата. Сервираш горещи или изстудени в хладилник и няма нужда да обяснявам с какво ги поливаш.
Сега ако се окаже, че и тази любима салата вече съм я пускала, ще умра от срам... :oops: Проверявах старателно де, ама знам ли :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Авг, 2005 10:59 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 30 Яну, 2005 12:46 pm Нед
Мнения: 543
Юпи! Тоз ахтаподен деликатес възбуди силно моя интерес и със сигурност ще го пробвам в близко време. Вий отде си ги купувате тез ахтаподчета? Най-доброто място , което ми хрумва в момента е Метро.


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Авг, 2005 11:13 am Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
И аз не се сещам за друго място, от където биха могли да се купят.

А рецептата е направо слюноотделяща!


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Авг, 2005 11:18 am Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
В Халите има, в рибарницата на Фантастико до бившия Военен музей, понякога в рибарницата на завоя на Раковска. Колкото по-дребни, толкова по-евтинки!


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Авг, 2005 11:18 pm Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 30 Яну, 2005 12:46 pm Нед
Мнения: 543
В Халите са по 15 кинта :evil: . Днес проверих. :( :( :(


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Авг, 2005 12:10 am Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Jasen написа:
В Халите са по 15 кинта :evil: . Днес проверих. :( :( :(
Леле, тез са били от бая едричките! :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Авг, 2005 10:58 am Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
А намират ли се сепии на нашия пазар? Че при византийците съм ял сепия на плоча и е ужасно вкусно!


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Авг, 2005 4:13 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
to4ica написа:
Отцеждаш върху домакинска хартия.


:oops: :oops: :oops: Мога ли да попитам какво точно отцеждаш върху домакинска хартия?
Доколкото имам някакъв спомен, морските главоноги обикновено изобщо не са тлъсти, даже са доста постнички, а от маринадата със известно количество зехтин не би трябвало да остане и следа след изпичането "на скара или силно сгорещен дебел тиган"...
Аха, сега се сещам, че тиганът сигурно папка доста тлъстичко, след като е дебел... И пържени картофки, и тестеничко, и оризче, и...


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Авг, 2005 4:20 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Я! Кога се премести, кога огладня, че пак дойде да ни навестиш?


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Авг, 2005 5:26 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
gotin написа:
to4ica написа:
Отцеждаш върху домакинска хартия.


:oops: :oops: :oops: Мога ли да попитам какво точно отцеждаш върху домакинска хартия?
Доколкото имам някакъв спомен, морските главоноги обикновено изобщо не са тлъсти, даже са доста постнички, а от маринадата със известно количество зехтин не би трябвало да остане и следа след изпичането "на скара или силно сгорещен дебел тиган"...
Аха, сега се сещам, че тиганът сигурно папка доста тлъстичко, след като е дебел... И пържени картофки, и тестеничко, и оризче, и...

Ами пускат мъничко течност, по-точно влажнотия, а много мразя вода в чинията :oops: Може и без тази процедура


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Авг, 2005 10:49 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Алеко написа:
Я! Кога се премести, кога огладня, че пак дойде да ни навестиш?

Още не съм, бе...
Нали казах, че последно ще изключа и опаковам РС-то, защото с гаранция ще получа интернет-абстиненция... :twisted:


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Авг, 2005 10:53 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Алеко написа:
Я! Кога се премести, кога огладня, че пак дойде да ни навестиш?

Сега, ако можех да си коригирам постинга (MR.LAZY...) бих допълнил, че в скоро време ще бъда агент под прикритие на http://forum.kulinar.bg/ в Пловдив... :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Авг, 2005 10:36 am Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
gotin написа:
Алеко написа:
Я! Кога се премести, кога огладня, че пак дойде да ни навестиш?

Сега, ако можех да си коригирам постинга (MR.LAZY...) бих допълнил, че в скоро време ще бъда агент под прикритие на http://forum.kulinar.bg/ в Пловдив... :mrgreen:


Изобщо няма нужда да се криеш! То да не е срамно да си член на НАЙ-ВКУСНИЯ ПОРТАЛ?!


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 13 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB