Това била любимата й салата
(от нашенски женски вестник)
Продукти:
2 неголеми свежи зелени салати
2 свежи краставици
1 връзка пресен зелен лук
1 малка консерва риба тон
1 с. л. сладка царевица
100 гр. черни обезкостени маслини
2 полусварени яйца
2-3 с. л. чист салатен зехтин
1 лимон
1 с. л. сусам
1 ч. л. масло
сол на вкус
Приготвяне:
В подходяща салатиера накъсайте салатите. Обелете и нарежете краставиците на едри четвъртинки. Нарежете лука на едро. Прибавете сладката царевица и разбъркайте. Поръсете със солта. Прибавете рибата в средата, като внимателно я разпръснете към периферията. Поръсете салатата с изцедения лимон и зехтина, но не разбърквайте. Прибавете маслините, нарязани на половинки, и яйцата на четвъртинки. Запържете сусама в маслото и поръсете обилно върху рибата тон. Не слагайте домати, защото променят вкуса на салатата.