Тази салата е научих от Щатите, но мисля че по народност е мексиканска. аз си я пригодих за наличните материали, с които разполагаме.
Една салата Айсберг или китайско зеле;
пилешко месо от филето подправено с малко чесън и пилешки подправки;
Зелени пресни чушки
лук
нарязани обезкостени маслини;
домати
Пармезан или някакво друго сирене или кашкавал;
питка за дюнер от най-големите;
за дресинга:
зехтин, балсамов оцет и малко зелени салатни подправки.
Месото, лука и зелените чушки се запържват без много мазнина, най-добре в китайски уок.
Питката за дюнер (може да се ползва и домашно точена кора за баница) се пържи във фритюрника като се слага в олиото и се слага кошницата отгоре за да излезе после изпържената кора като купичка. Пържи се до златисто.
Нарязва се Айсберга или китайското зеле и се слага в купичката, оформена от фриюрника. Слага се пилешкото месо с лука и чушките отгоре и се поръсват останалите неща отгоре като сиренето (кашкавала) е последно.
Полива се с дресинга. Ако имате Гуакамоле може и него да ползвате с една чеснова пърленка. Хайде успех Готвачи!
|