Ориенталска салата 1 краставица
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 връзка зелен лук
350 г бобови кълнове ( соеви кълнове)
4 с л препечено сусамово семе
Заливка: 6 с л олио
3 с л бял винен оцет
3 с л соев сос
2 скл чесън счукани
. За да направите заливката; сложете олиото, оцета, соевия сос и чесъна в буркан от мармалад(детско пюре)...
. Разтърсете силно, за да се обърка, и оставете настрана....
. Срежете краставицата надлъжно на две и издълбайте семената....
. Нарежете я на парчета, дебели по 1 см...Сложете в салатна купа....
. Махнете семената и сърцевината от червената и зелената чушка....
. Нарежете ги на парчета 1х5 см ....
. Добавете към краставицата...
. Нарежете на тънко пресния лук и го сложете заедно с бобовите(соеви) кълнове...
. Излейте заливката върху салатата и я объркайте леко...
. Оставете в хладилника най-малко 1 час или най-много 6 часа...
. Прибавете препеченето сусамово семе точно преди поднасяне и отново объркайте..
Източник :
Уверени в кухнята Добър Апетит !!!