Това е една салата, която правя вече повече от година. Любима е на цялото семейство, особено на брат ми, който е голям фен на бобените салати. Намерих я в едно списание, a рецептата беше споделена от Христо Гърбов...Подходяща е за есено-зимния сезон, но внимавайте доста засища..
Бобената салата на Христо Гърбов
Необходими продукти за (5-6 порции):
1 ч.ч. черен зрял фасул (може и шарен)
1 консерва риба тон в зехтин
1 консерва царевица (200 гр.)
1 глава лук
1/2 вр. магданоз
сол
оцет балсамико (или сока на половин лимон)
Начин на приготвяне:
Сваряваме добре предварително накиснатия боб.Отцеждаме добавяме отцедената царевица, ситно нарязания лук и магданоз и накрая рибата. Подправяме със сол и лимонов сок на вкус (и евнтуално още зехтин).
П.С. В оригинал е с оцет балсамико, но поради "солената" му цена използвам лимонов сок, освен това имам да изхранвам много мъже и винаги готвя в двойни дози, така че за такова порядъчно количесто салата, оцетът балсамико е химера.