750 г зелен боб
3 твърдо сварени яйца
2 - 3 с л оцет
4 - 5 с л олио
сол, пипер
1 равна ч л захар
1 - 2 скилидки чесън
магданоз
Нарязваме зеления боб на парчета / както ни харесва / и го слагаме в кипяща посолена вода / или на пара /. Варим, така че да омекне, но да не се разкашка, отцеждаме го.
Размачкваме жълтъците на яйцата, размесваме с пресования чесън, нарязания магданоз, пипер, сол, захарта, оцета и олиото. Прибавяме изстиналия боб, разбъркваме и оставяме да отлежи. При сервиране посипваме с наситно нарязаните белъци на яйцата.
Много приятна салата. Може да се направи и с консервиран зелен боб.
Източник: "Вкусни салати" Алисе Пинкова, превод от чешки.
|