Рецептата е на Раза - нейните неща са винаги вкусни
250г навито фиде или тънки дълги спагети
2 ч.ч. вода
Сол, едро смлян черен пипер, лимонов сок или лимонтузу.
Олио/зехтин 0.5 каф. ч.
1. Сварява се фидето.(Ако се прави със спагети - не се чупят). Измива се се отцежда от водата.
2. Приготвя се сос от – олио, сол, много черен пипер и лимонов сок или лимонтузу. Залива се и се разбърква с дълга вилица за да не се разкъса. Поднася се студено.
****
Забележка:
Някои прибавят към тази салата маково семе и счукани бадеми, предварително запечени в тиган с малко олио.
Аз съм от тези "някои", слагам и нещо зеленко отгоре, най-често магданоз или копър.