Необходими продукти:
около 1/2-1кг. картофи
150 гр. кашкавал
150 гр. сирене
4 яйца
1 домат
За соса:
цедено мляко (около полвин кофичка Роса)
3-4 с.л. майонеза
2 с.л. горчица
чесън
копър
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Картофите се обелват предварително и се слагат в кипяща вода. Варят се, докато станат почти готови. (Не трябва да се преваряват, а да са малко по-твърди.) Свяряват се и 4-те яйца (твърдо сварени). Настъргват се картофите на дълги ивички. Към тях се прибавя и настърганите яйца, сирене и кашкавал. Разбърква се добре. Затопля се за няколко минути в микровълнова печка, за да се разтопи кашкавала.
За соса: Към добре разбърканото цедено мляко се добавя сместа от майонеза и горчица, към тях се прибавя настъргания чесън, нарязания на ситно копър. Овкусява се с сол и черен пипер. Към картофената смес се добавя соса и се разбърква.
Получената смес се оформя във формички (може да се използва кафяна чашка за да се получи формичката) Отгоре се поставя кръгче пресен домат и стръкче магданоз.
Може да се използва като гарнитура към меса.
|