1 1/2 с л дижонска горчица
сока на 2 лимона
60 мл зехтин
3/4 ч л сол
1/2 ч л черен пипер, прясно смлян
3 цикории
3 средни или 2 по-големи авокадо, обелени и без костилка
Разбийте заедно горчицата, лимоновия сок, зехтина, солта и пипера за заливка на салатата.
Отрежете краищата на цикориите, махнете горните листа и ги нарежете на кръгове с дебелина около 1 - 2 см.
Нарежете авокадото на едри парчета.
Разбъркайте цикорията и авокадото със заливката. Подправете на вкус и сервирайте със стайна температура.
източник: foodnetwork
Много свежа и приятна салата. Внимавайте с горчицата, у нас вкусът й е по-силен и остър. Може да смесите червена и зелена цикория.
Наздраве.