За любителите на салата Цезар:
Вариант:
1 маруля,
2 яйца,
зехтин,
1 с.л. горчица,
15 д каперси,
3 филета аншоа,
магданоз,
1 скилидка чесън,
сок от 1 лимон,
пармезан,
20 г крутони,
20 г пушени гърди,
черен пипер.
Нарязва се на ситно чесъна, магданоза, аншоата . Запичат се гърдите на тиган и се изваждат. В мазнината се запържват крутоните, прибавя се чесъна и се разбърква. Изваждат се варху хартия. Марулята се измива, отцежда и се накъсват листата. Яйцата се сваряват 3 минути във вряла вода. В салатиера сложете олиото, лимона, каперсите, аншоата, горчицата пипера и магданоза.Счупете яйцата и разбъркаите енергитчно. Прибавете марулите. Разбъркаите. Сложете отгоре гърдите и крутоните. Поръсете с пармезана.
|