В зависимост от броя на изненадалите те гости - 3, 4, 5, 7 яйца, майонеза, горичца, сол, черен пипер, кис. мляко.
Сварявам твърдо яйцата, обелвам ги и режа на половинки по дължина. Махам жълтъците и ги намачквам в купичка с малко масло, сол и черен пипер до получването на хомогенна смес. Пълня с нея обратно белтъците. В майонезата слагам лъжичка горчица и добавям киселото мляко, като внимавам да не стане много рядко. Нареждам яйцата с жълтъка надолу в подходяща чиния, заливам със соса и украсявам с магданоз/резенчета печена червена чушка/аншоа/зрънца червен хайвер.
В пълнежа по желания можете да сложите: рокфор, накълцана на ситно аншоа, някакъв друг вид маринована риба, прясна сурова печурка.... Гледайте само вкусовете да не се "сбият".
Веднъж си играх и с яйца от пъдпъдък - стана трепач.
|