ЗА СОСА
1 бутилка червено вино(с повече танини)
200мл. телешки бульон
1 голяма глава бял лук или две по малки
парче целина
1 морков
букет гарни(2 стръкчета магданоз, стръкче мащерка, дафинов лист)
50гр. масло
сол
черен пипер
чаена лъжичка захар
ЗА ГАРНИРАНЕ
150гр. бекон
150гр. пресни гъби
две глави червен лук
зехтин
8 яйца
филийки хляб
чесън
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Обелете и нарежете главите бял лук на тънки полумесеци. Запържете ги с малко зехтин за 3-4 минути в съда, в който ще правите соса. Налейте виното. Изчакайте да кипне. Прибавете моркова, целината, телешкият бульон и останалите подправки. Намалете котлона и оставете така, докато течността остане наполовина. Прецедете. Запечете нарязания на ивици бекон на сух тиган. Извадете и отцедете. В същият съд сложете малко зехтин и задушете гъбите за няколко минути. Извадете ги, сложете още малко зехтин и карамелизирайте червения лук. В голяма тенджера сложете подсолена вода, прибавете малко оцет и забулете яйцата до предпочитаната ви готовност. Съхранете ги рохки като ги поставите в съд с хладка вода. Стоплете отново соса като накрая прибавите маслото за сгъстяване. Препечете филийките хляб и ги натъркайте с чесън.

