inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg palachinki.com sever.bg kulinar.bg get.bg
В момента е 24 Фев, 2017 8:45 am Пет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 04 Мар, 2007 4:41 pm Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Фев, 2006 4:43 pm Пон
Мнения: 81
за тестото
1 ч. вода
1 ч. олио
4 с.л. маргарин
3 ч. брашно
3 ч. грис
1 бакпулвер

за плънката:
1/2 ч. захар
1 ч. орехи (смлени)
1 ч. бадеми (смлени)
1 с.л. сусам
2 ч.л. канела

за сиропа:
1 1/2 ч. вода
1 1/2 ч. захар
2 с.л. лимонов сок

Маргаринът, олиото и водата се слагат на котлон да заврат.
Прибавят се брашното, гриса и бакпулвера.
Получава се меко тесто, което се меси и се разделя на 2 части.
едната част се разстила на дъното на намазана тава, поръсва се плънката и се покрива с втората кора.
Разрязва се на квадрати или ромбове и се пече на предварително загрята на 180° фурна. Като се опече и стане златисто се вади и се залива със студения сироп.

това силно напомня на едни арабски сладки - маамул, дето се правят в едни специални преси, само че е това е много по-мързелив вариант :mrgreen:

аз слагам и розова вода в сиропа, ма то е защото съм ADDICTЕD :P

източникът пак е Анави-то


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB