inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg palachinki.com sever.bg kulinar.bg get.bg
В момента е 22 Ное, 2017 9:51 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 11 мнения ] 
Message
Сготвено на: 21 Авг, 2005 11:26 am Нед 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Този, който ми даде рецептата, твърди, че била френска, та затова я пускам тук.

Крем

4 големи патладжана /тази година наистина са страхотни!/
4 скилидки чесън
4 стръка босилек
2л мляко
1с.л. олио
щипка индийско орехче
бял хляб за препичане
пастет от аншоа

Обелените и нарязани на кубчета патладжани се варят в млякото на слаба температура заедно с олиото, докато течността се редуцира, към края се прибавят чесънът и босилекът. После сместа се пасира, докато се получи гладък крем, посолява се и се прибавя индийското орехче. Кремът се поднася в коктейлни чаши или купички, с триъгълници препечен хляб, намазани с пастет от аншоа. Огоре може да наръсите счукани ядки и да боднете листенце босилек.
Да ви призная, за мен тези два любими иначе вкуса – патладжан и аншоа – “се бият” в комбинация, така че мажа хлебчетата с чеснова паста.


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Авг, 2005 4:18 pm Нед 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Кремът топъл или студен се поднася?


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Авг, 2005 5:46 pm Нед 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Ей, забравих - студен ! Според мен въобще патладжаните, както и повечето рибни ястия, са по-вкусни на стайна температура. Този крем обаче е най-добър охладен за час-два в хладилник. Така придобива и допълнителна плътност.


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Авг, 2005 5:56 pm Нед 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
to4ica написа:
Да ви призная, за мен тези два любими иначе вкуса – патладжан и аншоа – “се бият” в комбинация, така че мажа хлебчетата с чеснова паста.
Сиреч - не го ядеш това ястие или слагаш от крема плюс чеснова паста?


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Авг, 2005 5:59 pm Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Ау,звучи страхотно..а чесновата паста купуваш ли си я,или така наричаш смакан чесън с малко сол?А,със сос песто как ли ще се получи? :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Авг, 2005 6:07 pm Нед 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Според рецептата се поднася с триъгълници препечен хляб, намазан с пастет от аншоа. Понеже обожавам аншоа, започвам за ям само препечените хлебчета :oops: Абе пробвайте оригинала - това от кое да ям повече си е личностен проблем :lol: - нали ме знаеш - дай ми риба и патладжан и не знам кое по-напред :oops:


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Авг, 2005 6:10 pm Нед 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
ludetina написа:
Ау,звучи страхотно..а чесновата паста купуваш ли си я,или така наричаш смакан чесън с малко сол?А,със сос песто как ли ще се получи? :roll:

Купих веднъж и ми стори позастаряла... Пресовам чесън с едно елементано уредче, подобно на клещи, добавям малко зехтин и любимия босилек


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Авг, 2005 9:03 am Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Вече започнахте да се превъзнасяте по тез патладжани! Няма ли за вас тиквички, бе хора?


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Авг, 2005 10:09 am Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Алеко написа:
Вече започнахте да се превъзнасяте по тез патладжани! Няма ли за вас тиквички, бе хора?

Да ти кажа, тиквичките ми се струват малко прекалено деликатни на вкус за този крем - ще трябва да го наблъскаш с подправки. Но може да се пробва.


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Авг, 2005 11:06 am Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Тъй де! То от патладжани и на имама ще му писне!


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Авг, 2005 2:50 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Алеко написа:
Тъй де! То от патладжани и на имама ще му писне!

Ще го свестим, не бой се :lol: хванали сме му чалъма


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 11 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB