Ето още една любима рецепта
ПАСТЕТ ОТ АВОКАДО
Две-три авокадо се смачкват с вилица. Добавят се 3-4 скилидки чесън, сок от половин лимон (аз го обичам по-киселичко и слагам повече) , сол и ситно нарязан магданоз. Разбърква се добре и се поднася с крекери или препечен хляб.
За разнообразие - може да се прибавят едно-две твърдо сварени яйца, също смачкани с вилица.
-------
Никога не се приготвят големи количества пастет от авокдо (вкл. гуакамоле). Дори и да сложиш това, което ти е останало в бурканче с херметично затворен капак, на другия ден само като видиш сиво-черния му цвят, ще се откажеш изобщо да ядеш авокадо. Жалко, а е толкова вкусно!
Още един начин за поднасяне на авокадо. Много презентабилен и съответно вкусен. В стъклена чиния/плато се подреждат резени авокадо и осминки от твърдо сварени яйца. Наръсват се със сол, лимонов сок и доста черен пипер. Украсява се с магданоз.
Общо взето - също като горната рецепта, но е по-красиво.
|