Картофи фондан
Източник : Уверени в кухня
1,4 - 1,8 кг дребни стари картофи
100 г краве масло
600 мл пилешки бульон
сол и смлян черен пипер
1 с л прясно нарязан магданоз
. Обелете картофите и ги оформете като бъчвички, дълги около 5 см,
диаметър 2 см в тесните краища
и малко повече в средата...
. Загрейте фурната на 200 С
. Сложете картофите в тава за печене и ги намажете със стопено масло ...
. Сипете достатъчно пилешки бульон, да ги покрие наполовина,
подправете добре със сол и смлян черен пипер ...
. Сложете картофите, без да ги захлупете, в най-горната част на фурната..
. Печете 2-2 1/4 ч, докато бульонът се изпари и картофите станат златисти, като често ги поливате...
. Пренесете в гореща чиния за сервиране и поръсете с прясно нарязан магданоз непосредствено преди поднасяне
** Не съм си играла да правя бъчвички.. Картофите бяха около 1 кг.. разрязани на 4 ..Бульона от кубчета.. Затова времето беша 55 мин ... Опитайте , вкусно е!!
Добър Апетит !!!