[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 3920: file_get_contents(http://kulinar.bg/?load=Open::Services::RightForumWidgets): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 503 Service Temporarily Unavailable
40 скилидки и пиле (40 Cloves and a Chicken)
Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 22 Юли, 2019 2:49 pm Пон

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 12 мнения ] 
Message
Сготвено на: 20 Юни, 2006 11:41 am Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
Тази рецепта я намерих тук а отзивите за нея са на английски тук
Мисля да я пробвам в най-скоро време.

Продукти:
1 цяло пиле, нарязано на 8 парчета
1/2 ч. ч. + 2 с. л. зехтин
10 клонки прясна мащерка
40 обелени скилидки чесън
сол и пипер
Приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса.
Подправете пилето със солта и пипера. В тиган или тенджерка сложете 2 с. л. зехтин и в силно сгорещената мазнина пържете пилето до златисто. Свалете от котлона, добавете останалия зехтин, мащерката и скилидките чесън. Покрийте и печете за около 1 и 1/2 час.
Когато е готово извадете пилето от фурната и го остажете за 5-10 мин. Нарежете и сервирайте.

Да ви е сладко!


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Юни, 2006 12:50 pm Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Rus0koska написа:
40 обелени скилидки чесън


Леле, колкото съм силна в броенето :oops: , ще оплескам цялата рецепта... Иначе вярно звучи вкусно


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Юни, 2006 1:35 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Имам слабост към foodnetwork.com - там се публикуват рецептите от всички предавания на кулинарния канал. Имам и добри впечатления от Елтън Браун.

Но да уточня - скилидките на продавания в щатско чесън са огромни. Случвало ми се е една голяма глава да съдържа 4 - 5 скилидки.

Ако ви е дребен чесънът, ще трябва да се брои доста повече, за по-голяма достоверност.

А чесън се продава изчистен в буркани - скилидки или пресован.

:P


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Юни, 2006 3:20 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
IPA написа:
...
А чесън се продава изчистен в буркани - скилидки или пресован.
:P


Аааа, таквоз не ядем! Друго си е да белиш и да се омиришеш от върха на пръстите до лактите на чесънец! :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Юни, 2006 3:36 pm Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Quote:
Друго си е да белиш и да се омиришеш от върха на пръстите до лактите на чесънец! :mrgreen:
...след което да прегърнеш страстно любимата...


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Юни, 2006 4:50 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Алеко написа:
Аааа, таквоз не ядем! Друго си е да белиш и да се омиришеш от върха на пръстите до лактите на чесънец! :mrgreen:


Немаш проблем да се омиришеш от върха на пръстите до лактите на чесънец.
Забраила съм да пиша, че в такива бурканчЕта се продава, ма не у нас ( аз поне не съм виждала ). :twisted:


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Юни, 2006 6:38 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Rus0koska написа:
...10 клонки прясна мащерка
40 обелени скилидки чесън...

Няма ли да е прекалено силно подправено?

Обичам и мащерка, и чесън, ама в такива количества ми се вижда множко :(


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Юни, 2006 7:29 pm Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
biskvitka написа:
... в такива количества ми се вижда множко :(

Щот си непушачка. За нас, с тия атрофирали вкусови рецептори, ще е екстра.


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Юни, 2006 10:46 am Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Тази рецепта е доста популярна. Подправките варират, но скилидките чесън са си все 40.

Ето малко картинки тук

Ето и рецепти тук на английски

:P


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Юни, 2006 2:36 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
Аз съм твърдо решена да я направя тази рецепта само дето незнам кога ще ми остане време. Ако някой от вас я тества преди мен, моля да сподели резултата,


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Авг, 2007 10:32 pm Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Юли, 2007 7:51 pm Пет
Мнения: 22
Location: Варна
ако мащерката е сушена ще стане ли ?


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Авг, 2007 10:42 am Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Да, но количеството сушена мащерка ще трябва да се намали значително (1-1/2 ч.л.)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 12 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB