Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Дек, 2017 9:58 am Съб

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 
Message
Сготвено на: 01 Дек, 2011 8:27 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 28 Ное, 2011 10:11 pm Пон
Мнения: 10
Продукти:
*50г масло
*1с.л олио
*2 пилешки гърди
*2-3 скилидки чесън
*сол на вкус
*млян черен пипер на вкус
*1 глава кромид лук
*50г ориз
*200 мл пилешки бульон
*1 дафинов лист
* щипка шафран

Приготвяне:

1. Олиото и маслото се загряват заедно в дълбок тиган.Пилешките гърди се нарязват на ивици и се запържват.

2. Прибавят се скълцаният чесън,солта и пиперът.Месото се изважда и се държи на топло.

3. В същата мазнина се изпържват ситно нарязаният кромид,прибавя се оризът и се залива с бульона.Слагат се дафиновия лист и шафрана и се оставя оризът да набъбне.

4. Пилешкото месо се връща в тигана и се оставя на тих огън още 15 минути.

Забележка : Тази рецепта е само за 2 порции.Ако нямате шафран .. може да използвате куркума.Ето и снимка,за да видите как изглежда!


Attachments:
aaa.jpg [112.29 KiB]
Not downloaded yet
 Profile  
 
Сготвено на: 09 Дек, 2011 10:27 am Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Щипка шафран? Това не е ли твърде голямо количество, особено за две порции?
От количеството бульон си вадя заключението, че трябва да остане повече сос?


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Bing [Bot] и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB