Продукти:1кг.картофи,2бр.тиквички,250гр.моркови,2бр.глави,200гр.домати,
6бр.чушки,3яйца,бучка сирене,сол чер.пипер на вкус,олио,магданоз
Приготвяне:Картофите се обелват.Нарязват се на кубчета заедно с тиквичките и морковите.Варят се докато омекнат.Отделно се запържват лука,чушките и доматите.Изцедените картофи,тиквички и моркови се поставят в намазнена тава.Отгоре се залива със запражените лук,чушки и домати.При приготвяне на това ястие се използват като подправки:копър,магданоз,червен пипер,черен пипер и сол според вкуса.Пече се във фурна.В момента,в който вече е добре запечено се прави заливка с разбитите яйца и сирене и се запича отново до златист цвят.Този тип мусака е с доста богат вкусов букет и може да се ползва освен за основно ястие и за гарнитура към варени и печени меса.Количеството е за средна по големина тава.Добър апетит.
|