Снощи го сготвих и стана много вкусно
Продукти:
1 пиле (около1 1/2 кг)
1/2 ч.ч. ориз (аз сложих 1 купичка защото го правих в голяма тава)
1 ч.ч. гъби (аз сложих 1 бурканче)
2 яйца
1 връзка магданоз
масло
сол, черен пипер на вкус
2 ч.ч. бульон (повече)
150 гр. кашкавал
Приготвяне:
Пилето се сварява, обезкостява се и се нарязва на ситно. Прибавят се ориза, гъбите, нарязани на ситно и задушени в малко масло, жълтъците, магданоза, нарязан на ситно, сол и черен пипер на вкус и бульона. Всичко се обърква добре, изсипва се в намаслена тавичка, залива се с 4-5 с. л. масло и се пече. Разбиват се белтъците, изсипват се върху готовата мусака, поръсва се настъргания кашкавал и се запича отново само отгоре.
Да ви е сладко!
|