Зрял фасул 1 чаша
Растително масло 100 гр.
Брашно 15 гр.
Доматено пюре 15 гр. или домати пресни 100 гр.
Кромид лук 1 глава
Моркови 1-2
Целина
Спанак или Лапад 500 гр.
Джоджен
Сол
Фасулът се кисне 2-3 часа в студена вода, отцежда се, залива се отново със студена вода и се оставя да заври, прибавят се почистените и дребно нарязани лук, моркови, целина и се вари до омекване на продуктите.Прибавят се брашното, размито в малко студена вода, разбъркано с червения пипер доматено пюре и 1/2 от мазнината. Фасулът се посолява и се вари още 15 минути.
Почистеният, измит и дребно нарязан спанак се задушава в останалата мазнина и се прибавя към сварения фасул.
Ястието се разбърква, изсипва се в тава и се запича във фурна 10-15 минути. Поднася се със салата според сезона.