Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 25 Авг, 2019 6:26 pm Нед

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 11 Авг, 2006 11:10 am Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Ризото със спанак и сирене "Горгондзола"

за 4 порции

Необходими продукти:
1 л пилешки бульон
2 с.л. зехтин
2 ск. пресован чесън
1 гл. лук
450 г ориз "Арборио" или друг вид объл ориз с по-високо съдържание на нишесте
3 с.л. зехтин или олио
125 мл бяло вино
200 г спанак
200 г горгондзола или високо маслено синьо сирене, натрошено на дребно
сол, пипер на вкус

Начин на приготвяне:
1. Бульонът се слага да заври и се оставя да къкри.
2. В голям тиган с дебело дъно се сгорещява мазнината, прибавя се лукът, нарязан на ситно и чесънът и се задушават за 4-5 мин. Прибавя се ориза и се разбърква.
3. Налива се виното и се бърка1 докато поеме. Прибавя се чаша по чаша от врящия бульон докато се поеме напълно от ориза, при непрекъснато бъркане докато се поеме цялата течност и ориза се свари.
4. Прибавят се измитият нарязан спанак, сиренето и подправките. Бърка се 2-3 минути и веднага се сервира.

Ако искате да коментирате тази тема, моля направете го тук, като цитирате точно заглавието.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB