Продукти: 1 кг пилешки крилца 1/2 кафена чашка лимонов сок 1 кафена чашка олио 1 кафена чашка соев сос 1 супена лъжица горчица 1 супена лъжица мед смлян черен пипер лъжичка сладък червен пипер паксирани скилидки чесън разтворен във вода пилешки бульон от кубче
Начин на приготвяне: Разбъркваме добре продуктите за маринатата и с нея заливаме пилешките крилца.Оставяме на студено за 30-40 мин след което йенската тенджера я поставяме във фурната на средата и включваме котлона на 250 градуса.След като вече фурната достигне тази температура оставяме ястието за около 45 минути след което изключваме фурната и оставяме съда на остатъчната температура.След като извадим тази вкусотия от фурната можем да я поръсим с малко бира и отново да я похлупим за не повече от 7-8 минутки
|