Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 22 Ное, 2019 10:49 pm Пет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 25 Апр, 2005 7:04 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
2 пилешки бутчета се мариноват с 2 с.л. соев сос (тъмен) и 3-4 с.л. кайсиева ракия за 2-3 часа в хладилника. След това се отцеждат от марината и се подсушават с кухненска хартиена кърпа. Запържват се до златисто оцветяване в сгорещено олио (в дълбок тиган или тенджерка). В тигана се слагат шепа измити сушени кайсии и марината от бутчетата, разредена с 250 мл пилешки бульон или подсолена вряла вода. Може да се сложи и някое резенче захаросан джинджифил. Ястието се задушава, докато месото омекне и водата почти изцяло се поеме (ако е необходимо, се долива още вода).
Сервира се върху бял ориз, като отгоре се наръсва със сусам и бял пипер. Може да се поръси със зелен кориандър (вместо сусам).
Не слагам много подправки, за да не се заглуши нежния аромат на ястието.

Разновидност:
Пилешкото се сварява. Оризът се задушава с лук, нарязани на ивички кайсии и нарязано на хапки сварено месо. Тук се слагат повече подправки, кърито е много подходящо. Готовото ястие се оформя, като се слага в купичка или четвъртита кутийка и се обръща върху лист зелена салата. Поднася със соев сос.
(Второто ястие съм го правила и с пресни праскови, на мен много ми хареса)

Забележка: Тези ястия не са изпробвани върху моето семейство.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB