Здравей,
Abuba!
Меги е права, че в това тесто не е необходимо да се добавя вода - маслото и яйцето са достатъчни.
Технологията за приготвяне на ронливо маслено тесто (а това е точно такова) е следната: брашното се пресява заедно със солта и се смесва с нарязано на кубчета
студено масло. После с нож, пластмасов секач или кухненски робот (със сърповидния нож за кълцане) сместа се прави на трохи, добавя се течността (в случая е яйце, но вместо него може и мляко или ледена вода) и много бързо се замесва тесто. Не се меси много, за да не се разтопи маслото - иначе тестото няма да е нежно и топящо се в устата.
Добре е по време на месенето (повтарям, че трябва да е много кратко - само докато тестото се събере на топка) ръцете да се охлаждат в купа със студена вода и кубчета лед (след това се подсушават, разбира се).
И още нещо - тъй като яйца има всякакви (кокошите са 40-80 г), възможно е тестото ти да остане леко сухо, затова имай готовност да добавиш и малко вода. С времето ще добиеш усет, какво точно да бъде тестото.
След като тестото се оформи на топка, се оставя в хладилника, за да се охлади и да се работи с него по-лесно.
Тук има снимки и подробни обяснения. И да не разбираш руски, снимките са достатъчно ясни.
Успех!