ludetina написа:
...Имам едно питане обаче-ако сложа в тесто малко повече захар, дали това ще попречи на втасването т.е. дали пак ще станат толкова пухкави?
За да втаса добре тестото с повече захар и мазнина, то трябва да се премесва поне 3 пъти (козуначеното се третира точно така), така втасването продължава поне 5-6 часа, ако не и повече (това зависи от маята и температурата в кухнята). Моята препоръка е да се увеличи захарта не повече от 2 пъти (което пак е малко
), след първото втасване да се оформят кифличките и да се сложат да втасват една нощ в хладилника (увити в найлон, разбира се). На сутринта се оставят за десетина минути на стайна температура и след това се пекат в загряваща се фурна. Като се изпекат, могат да се полеят със захарна глазура (пудра захар с лимонов сок) или да се сервират със сладко или
течен шоколад (да прощават отслабващите, ама не всеки ден е Великден).
Тестото, което втасва в хладилника е много по-нежно и вкусно.