400 г бутер-тесто
200 г филе от сьомга (може и от консерва)
200 г кестени
2 с.л. пармезан
2-3 с.л. течна сметана
2 с.л. бяло вино
1 с.л. лимонов сок
малко пресен джинджифил
сусам за овалване
Кестените се сваряват, обелват се топли и се смилат с месомелачка (аз ги прекарах през пресата за чесън
).
Рибата (ако е сурово филе) се накълцва на кубчета (като зарчета за табла).
Рибата и кестените се смесват и се заливат с лимоновия сок, джинджифила и виното.
Като престоят половин час, се добавят течната сметана и пармезанът и се поръсват с прясно смлян бял пипер.
Тестото се нарязва на ленти, широки 10-12 см. По средата на лентите се слага тънка ивица от плънката. Завиват се на руло.
Рулата се слагат за няколко минути в камерата или фризера.
Нарязват се парченца, дълги около 5 см. От двете страни се потопяват в сусам.
Рулцата се подреждат в напръскана с малко студена вода тава. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 С.
Поднасят се със задушени пресни гъби.
Забележка: Може да се оформи само едно голямо руло и да се изпече цяло.