1. 250 г сирене "Филаделфия"
2. 100 г пушена сьомга (сложих 200г

)
3. 1 с.л. едра галета
4. ок.20 бр. печени лешници
5. кокосови стърготини
6. настъргана кора от 1/2 лимон
7. сол, ч.пипер
Сьомгата се нарязва ситно и се разбърква много добре със сиренето, лим.кора, подправките и галетата. Сместа се разделя на ок. 20 части, във всяка част се слага по един лешник и се оформя топче. Всяко топче се овалва в кокосови стърготини. Оставят се в хладилник поне 12ч. да стегнат, като след първия час се покриват с прозрачно фолио.
Източник: http://www.gotowanie.wkl.pl
Комбинацията сирене и сьомга май стана банална вече, но с прибавка на кокос и лешник се получава добро мезе и за бяло вино.