Снощи се чудех какво да направя с две парчета филе от риба тон. ЗМ поиска нейното да бъде изпържено на тиган, с гарнитура от спанак, задушен с чесън и лук. И докато се задушаваше спанакът (нямах пресен, та ползвах един белгийски замразен, който е много удобен за ползване, защото е на порцийки), се почесвах в дълбок размисъл какво да сторя с второто парче, понеже не съм особен фен на спанака.
Та ето какво измислих. Накълцах лук и чесън и ги сварих на слаб огън в бяло вино. След това добавих една чаша течна сметана и шепа настъргано Пекорино. Със синьо сирене щеше да е по-добре, но нямах. В същото време нарязах рибката на кубчета и я запържих. В трети съд сварих три топки зелени талятеле. Накрая омешах всички съставки в една чиния и ги изпапах с голямо удоволствие, докато ЗМ си похапваше зеления спанак.
|