Рулца от раци по гръцки
________________________
12 бр. рулца от раци,
4 твърди домата,
картофено пюре;
за панировката:
брашно,
чесън на прах,
1 к. л. сух копър,
галета,
яйце,
кокосови стърготини
Брашното за паниране се смесва с чесновото брашно и сухия копър.
Галетата се разбърква с кокосовите стърготини.
Рулцата се топят последователно в разбито яйце, брашно, отново яйце и галета. Така се панират. Пържат се за кратко в сгорещено олио. Сервират се с предварително издълбани и пълнени с картофено пюре домати. Във всяка порция се добавя по резен лимон.
Тази рецепта я видях по едно риалити за готвене, не е зле като пробвах. Но аз задължително отцеждам изпържените рулца, защото иначе мазното доста се усеща.
|