Снощи я направих у едни приятели, където бяхме канени на гости.
Рецептата не е нищо особено.
Рибата се почиства.
Солта се обърква с един белтък/кг. морска сол. Аз използвах две кила сол.
Добавя се малко вода.
На дъното на плоска тава постлах алуминиево фолио, отгоре сложих сол, положих рибите (5 малки и една голяма), засипах ги със сол и ги мушнах във фурната на 200 градуса.
Според мен след около 40 минути бяха готови, но приятелите настояха да се пече още. Та след около час се получи те туй:
На втората снимка се вижда резултатът след около 10 минути чукане с железно чукче за пържоли.
Не се вижда обаче под масата, където беше обилно посолено.
Беше доста вкусно, дори и за нерибоядец като мен.